Csapatépítés

Csapatépítő tréning ajánlatok

Az elmúlt néhány évben különböző tematikájú tréningeket tartottam cégeknek. A teljesség igény nélkül: National Instruments, IT Services, TEVA Gyógyszergyár Zrt., RR Donneley, Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal), a közszféra szereplőinek az egészségügyben és szociális segítők körében (HSZSZK), az oktatásban (SZÚÁI, Hajdúszoboszlói Egyesített Óvoda).

Specialitásom a megrendelő igényéhez igazodó saját fejlesztésű csapatépítő játékok kidolgozása. Ezek közül weboldalamon csak példákat sorolok fel, hiszen minden felkérésnél az egyedi igényekhez, a résztvevőkhöz, és a problémakörhöz igazodva fejlesztem ki a játékos feladatokat, s így nincs két egyforma tréning.

Miért van szükség csapatépítésre?

A csapatépítés során a csapat tagjai egy meghatározott cél érdekében dolgoznak együtt. Ez a közös tevékenység lehetőséget ad a tagok egyénenkénti és csoporton belüli együttes fejlődésére, társas hatékonyságuk növelésére. A feladatvégzés során a csapat minden egyes tagja a személyiségének, tudásának megfelelő „munkafolyamatot” végezheti, ezáltal erősíti képességei, adottságai szerint az egész közösséget. A közös munka során így összehangolódik az egyes tagok ereje, ezáltal értékesebb, sokszínűbb lesz az együttműködés a közös cél elérése érdekében és megsokszorozódik a csapat hatékonysága. Ez a speciális feladatcsoportokkal megvalósított csapatfejlesztés minden más módszernél előnyösebb munkahelyi tőkét kovácsol: a munkahely és a kollégák iráni elkötelezettséget erősíti.
A munkahelyi stressz és a kisebb-nagyobb konfliktusok, feszültséget előidéző helyzetek próbára teszik a munkatársak probléma megoldási, megküzdési képességét. Ez a munkavégzésre is hatással lehet, annak hatékonyságát ronthatja. Ezért kell bizonyos időközönként „összerázni” és „újraépíteni” a munkahelyi csapatokat. Ez a tevékenység a munkahely eredményességén sokat lendíthet, legyen szó bármilyen vállalkozásról vagy nagyvállalatról. A csapat egymást segítve, egymás tudására, egyéni képességeire alapozva erősíti a munkahely hatékonyságát. Az igazán eredményes csapatmunka elérésének módszere a csapatépítő tréning.

De! Csak az a csapatépítő trénig jó és hatékony, ahol cégként és munkatársként is otthon érzi magát, ahol természetesen viselkednek Önnel, ahol Ön a fontos. Legyen nagyvállalat vagy kisvállalkozás, a csapatépítés célja a megrendelő igényeinek maximális figyelembevétele és a munkatársak jólléte, az „Ez igen!!!” érzése

Miért válassza az általam vezetett tréninget?

Amit az általam vezetett tréningeken biztosan NEM kap:

 • szívbajt az ijedtségtől az extrém feladatok teljesíthetetlensége miatt,
 • sokkot a félelemtől a testi épségét veszélyeztető kihívások miatt,
 • kiszolgáltatottság érzését a megalázó feladatok végrehajtása miatt,
 • a mindenáron megszólalás kötelezettségét sulykoló tréningvezetőt,
 • erőszakosság megtapasztalását a nyomulós, kikényszerített eredmények elérése miatt.

Amit viszont biztosan ÍGÉRHETEK:

 

 • nagyon jó hangulatban eltöltött órákat, napokat,
 • az elfogadás és az OK vagyok érzését,
 • pozitív visszajelzéseket és megerősítést,
 • egyedi és szakértői munkával, nagy körültekintéssel összeállított eredeti feladatokat,
 • rengeteg nevetést,
 • az elégedettség érzését,
 • az elme nagyszerűségének, az egyéni és társas kreativitásnak a megtapasztalását,
 • rácsodálkozást önmaga és társai eddig ismeretlen vagy kevésbé ismert tulajdonságaira,
 • a kiválóság érzését, azt, hogy tréningjeimen megrendelőként és résztvevőként is: ÖN A NYERŐ!

Csapatépítő tréning ajánlatok

Indoor tréningek:

1. „Rejtvények folyama”:
A játék rövid leírása: A csapatok feladványok megfejtésével jutnak előre a „virtuális folyón”. Izgalmas stratégiai elmejáték nagyfokú kreativitással fűszerezve. Térkép alapján tájékozódva, csak egységben, egymást segítve, együttműködve lehetséges megnyerni a játékot. Stratégiai, személyiségfejlesztő, kooperációt elősegítő és konfliktuskezelést, kommunikációt, kreativitást fejlesztő csapatépítő játék. A játék a csapatok meglepetés előadásával zárul.

Résztvevők: Valamennyi csapatépítő játék több, 2-4 fős vagy 4- 8 fős csapattal játszható.
,de nagyobb létszám esetén akár 10-12 fős csapatok is lehetnek.
Korosztály: Felnőttek számára és a speciális feladatokat átalakítva akár gyerekek számára is, tehát családi napokon is alkalmazható.
Helyszín: A tréningre kijelölt terület.
Mobilitás: A belső helyszíneken zajló tréningeink a célok sérülése nélkül külső helyszínekre is „telepíthetők” a megrendelő igényei szerint.

2. „Tű a szalmakazalban”
A játék rövid leírása: Próbáltak már eszközöket másként használni, mint amilyen célra készültek? Ha nem, akkor épp itt az ideje kipróbálni. Az izgalmas, eredeti, igazi kihívást jelentő feladatok megoldásáig csak úgy juttok el, ha kreativitásotokat használjátok. Együttműködést, kreativitást, hatékony kommunikációt, problémamegoldást fejlesztő játék. A legeredetibb, leghatékonyabb és leggyorsabb megoldást kínáló csapat nyeri a játékot. Meglepetés a játék végén a közös produkció.

Résztvevők: Valamennyi csapatépítő játék több, 2-4 fős vagy 4- 8 fős csapattal játszható, de nagyobb létszám esetén akár 10-12 fős csapatok is lehetnek.
Korosztály: Felnőttek számára és a speciális feladatokat átalakítva akár gyerekek számára is, tehát családi napokon is alkalmazható.
Helyszín: A tréningre kijelölt terület.
Mobilitás: A belső helyszíneken zajló tréningeink a célok sérülése nélkül külső helyszínekre is „telepíthetők” a megrendelő igényei szerint. (Pl.: kalandpark, tanya stb.)

3. „Nyomtalanul”
A játék rövid leírása: Esetleg mégis vannak nyomok? Lehet azokat „olvasni”? A titkosírással és a kémkedéssel hogyan boldogulnak? Szeretett volna Miss Marple, Hercule Poirot, Sherlock Holmes, Adrian Monk vagy éppen Columbo bőrébe bújva hatékonyan megoldani titokzatos eseteket? Nos, éppen itt az ideje. Ez a játék egy igazi feladványt kínál megoldásra. Minden játékosra speciális feladata vár, mely végrehajtása közben kooperatív együttműködésre, közös gondolkodásra, stratégia felállítására lesz szükség a megoldás megtalálásához, a nyomok felgöngyölítésén keresztül pedig kiderül a döbbenetes valóság… A nyertes a leggyorsabb csapat. A játékot közös produkció zárja.

Résztvevők: Valamennyi csapatépítő játék több, 2-4 fős vagy 4- 8 fős csapattal játszható, de nagyobb létszám esetén akár 10-12 fős csapatok is lehetnek.
Korosztály: Felnőttek számára és a speciális feladatokat átalakítva akár gyerekek számára is, tehát családi napokon is alkalmazható.
Helyszín: A tréningre kijelölt terület.
Mobilitás: A belső helyszíneken zajló tréningeink a célok sérülése nélkül külső helyszínekre is „telepíthetők” a megrendelő igényei szerint.

Outdoor tréningek:

4. „Ha harc, hát legyen…”
Garantáltan jó hangulatban zajló, stratégiai, személyiségfejlesztő, kooperációt elősegítő és konfliktuskezelést, kommunikációt, kreativitást fejlesztő csapatépítő játék. Családi napon és rendezvényeken is nagy sikert arat.
A játék rövid leírása: A játékban részt vevő csapatok egy hadsereg felépítését „lemodellezve” vesznek részt a játékban. Egy játékmester (tábornok) irányítja az egész folyamatot, akinek tisztjei tartják a kapcsolatot a csapatokkal és felügyelik a játékot. Az egyes csapatok vezetői választják ki csapattagjaikat és osztják ki azok szerepeit (pl.: „pénztáros”, „ellenőr”, „futár”, „kém” stb.)
A játék több helyszínt is érint (külső és belső helyszíneket). Az egyes csapatok térképet kapnak a főhadiszálláson a „haditanács” után, mely alapján saját stratégiai pontjukat kell megkeresniük, ahol titkos helyen speciális feladat vár rájuk. Az egyes feladatok elvégzése után a csapatok futáraik közvetítésével juttatják el megoldásaikat a játékmesternek, és ezután kapják csak meg lezárt borítékban a következő kihívást jelentő feladatot. A csapatoknak helyváltoztató stratégiát is alkalmazniuk kell a játék során, mely nagyfokú tárgyalási készséget és kooperációt kíván. Az egyes végrehajtandó feladatok speciálisan csoportkohézió erősítésére, személyiségfejlesztésre és konfliktuskezelésre, kreativitás fejlesztésére készültek. Természetesen a megrendelő igényéhez igazodva az általa igényelt területek fejlesztésére a játék feladatai rugalmasan formálhatók. Minden korosztály számára élvezhető, a feladatok speciálisan kialakított struktúrái miatt. A csapatok „zsetonokat” kapnak a játék kezdetén, melyeket gyarapíthatnak a feladatok sikeres végrehajtása során illetve el is veszthetnek belőlük. Az a játék nyertese, akinek a legtöbb „zsetonja” gyűlik össze. Meglepetés a játék végén a közös produkció.

Résztvevők: Valamennyi csapatépítő játék több, 4- 8 fős csapattal játszható, de nagyobb létszám esetén akár 10-12 fős csapatok is lehetnek.
Korosztály: Felnőttek számára és a speciális feladatokat átalakítva akár gyerekek számára is, tehát családi napokon is alkalmazható.
Helyszín: A tréningre kijelölt belső és külső terek.
Mobilitás: A belső és külső helyszíneken (a szálloda területén belül) zajló tréningeink a célok sérülése nélkül külső helyszínekre is „telepíthetők” a megrendelő igényei szerint.

5. „Titkok nyomában”
A játék rövid leírása: Hajdúszoboszló, a történelmi város szelleme lengi körül ezt a játékot. Szeretett településünk régmúltjába vezetjük Önöket. Cél: megismerni városunk nevezetességeit, érdekességeit, fantáziát is megmozgató, érdekes feladatok végrehajtása közben építeni a csapatok stratégiai és kommunikációs hatékonyágát, kreativitását, konfliktuskezelését. Más egy idegenvezetőtől értesülni információkról és megint más saját magunk eredeti módon, vicces és egyben elgondolkodtató feladatok útján megtapasztalni e város különlegességét, sokoldalúságát. Mi ezt az utóbbi megtapasztalást részesítjük előnyben e játék során. Térképpel a kézben meghatározott helyszíneket kell felkeresni, ott feladatokat végrehajtani, bizonyítékokat gyűjteni. A maradandó élmények, a játékos csapatszellem eredményességének megtapasztalása, és a játszva tanulás e „feladvány” sikerének titka. A nyertes a leggyorsabb, legkreatívabb csapat. A játék zárásaként megosztják a csapatok egymással élményeiket, eredeti megoldásaikat.

Résztvevők: Valamennyi csapatépítő játék több, 2-4 fős vagy 4- 8 fős csapattal játszható, de nagyobb létszám esetén akár 10-12 fős csapatok is lehetnek.
Korosztály: Felnőttek számára és a speciális feladatokat átalakítva akár gyerekek számára is, tehát családi napokon is alkalmazható.
Helyszín: A tréningre kijelölt területek és Hajdúszoboszló belvárosa, üdülőövezete.

A csapatépítő játékok közös tulajdonságai

Cél: Csapatépítés, csoportkohézió erősítése, konfliktuskezelő stratégiák -, problémamegoldó képesség -,kreativitás fejlesztése, önismeret- és személyiségfejlesztés, nonverbális és verbális kommunikációfejlesztés. Természetesen a szervezet által igényelt területek fejlesztéséhez igazodik a játék célja is.

Mobilitás: A belső helyszíneken zajló tréningeink a célok sérülése nélkül külső helyszínekre is „telepíthetők” a megrendelő igényei szerint.

Résztvevők: Valamennyi csapatépítő játék több, 2- 4 fős vagy 4-8 fős csapattal játszható, de nagyobb létszám esetén akár 10-12 fős csapatok is lehetnek.

Korosztály: Felnőttek és akár gyerekek számára, tehát családi napokon is alkalmazhatók.

A játék időtartama: Valamennyi csapatépítő játék 2,5 óra időtartamtól akár több napon keresztül játszható.
Lehetőség van 1x 2,5 órás, 2 x 2,5 órás, vagy 3 x 2,5 órás tréning igénybevételére, de a megrendelő igényei szerint ezektől eltérő időtartamú tréning is rendelhető.

Nyeremény: A játék résztvevői, csapatai oklevelet kapnak.

Amit a megrendelőnek fontos tisztáznia a csapatépítő tréning megrendelésekor

A legalapvetőbb mozzanatokig pontosítani a munka kereteit: Időpontokat, helyszínt, létszámot, időtartamot és minden információt, amit az eredményes munkavégzés megkíván.
Lehetnek indoor vagy outdoor formában is megvalósíthatók a tréningek, de az indoor lehetőségek mindegyike külső helyszínen is megvalósítható.
A megrendelő igényétől, elérni kívánt céljától függően alakíthatók a tréningfeladatok.

A következő kulcskérdések alapján szerepelhet elérendő célként:

 • a konfliktuskezelés hatékonyságának növelése a munkahelyen belül
 • a kommunikáció hatékonyságának növelése
 • a racionális problémamegoldás
 • a munkahelyi kudarcok okai, lehetséges megelőzései
 • a kreativitás fejlesztése
 • a negatív munkahelyi légkört okozó emberi játszmák tudatosítása, megelőzési lehetőségei
 • hatékony feladatmegosztás
 • kompetenciahatárok
 • teljesítménymotivált munkahelyi légkör
 • a munkahely iránti elkötelezettség, a csoportkohézió
 • a munkahelyi státuszkülönbségek, munkahelyi rangsor,
 • a rivalizálás, hatalmi harcok, csoportok közötti viszony
 • a munkahely és a magánélet szétválasztása
 • a viselkedési stílusok
 • motiváció elősegítése
 • munkahelyi jutalmazás
 • kiégés megelőzése, kialakulása esetén hatékony kezelése

Miért ezek a csapatépítő játékok ideálisak Önöknek:
A munkatársak megtapasztalják az egymásra utaltság érzését, a különböző szerepek sokszínűsége által önismeretük gazdagodik, ezáltal a szervezeten belüli kohézió erősödése, a teljesítőképesség növekedése várható. A játékban résztvevők szervezet iránti elköteleződése erősödik. Ezt a játékot csak kitalálója vezetheti, ezáltal biztosított eredetiségének megőrzése, a szakmai minőség maximális garanciája. A játékmester hitvallása és egyben célja, hogy minden cég számára elérhetővé tegye a minőségi csapatépítést.

Csapatépítő tréning árak

Kérem, kérjen egyedi árajánlatot!

A játékok szellemi termékek! Kitalálójuk: Litkei Enikő tanácsadó szakpszichológus

A tréningek megrendelhetők írásban a weboldalon. Információ telefonon is kérhető.

Litkei Enikő
tanácsadó szakpszichológus
Tel: + 36 20 939 0963

Időpont kéréshez hívjon bizalommal!