Litkei Enikő

Pszichológus

Mottóm:
„Alattad a föld, fölötted az ég, benned a létra.”
(Weöres Sándor)

Litkei Enikő vagyok, okleveles pszichológus és krízis specializáción végzett tanácsadó szakpszichológus.

A fenti idézet Weöres Sándor: A teljesség felé című versének számomra igen fontos részlete. Hiszem, hogy az adottságainkhoz és lehetőségeinkhez mérten mindannyian kincsekkel rendelkezünk, belső értékekkel, melyek motivációval, akaraterővel párosítva képessé tehetnek minket arra, hogy megtapasztalhassuk a teljességet. Lehet gondolkodni ezen.

Valóban, – az Ön számára mit jelent a teljesség?

Számomra a saját elakadásaim oldását, azok meghaladását, képességeim kibontakoztatását. Hosszú és próbatételekkel teli ez az út, viszont hiszem, hogy mi döntjük el, merre is vezessen. Ha esetleg elakadt ezen az úton, bizonytalan az irányban, vagy túl nagyoknak ítéli a próbatételeket, s úgy érzi, meghaladják erejét, lehetőségeit, akkor szakember segítségével hatékonyabb lehet megtalálni a saját útját, vagy visszatalálni rá, erőt meríteni a továbblépéshez. Együtt sokkal valószínűbb a siker, mint egyedül. A lelkünket csak megbízható, szakmailag felkészült pszichológusra bízhatjuk.

 

Litkei Enikő pszichológus Hajdúszoboszló

Utam a pszichológiához

Első diplomám egészségügyi: védőnőként dolgoztam hosszú évekig. Munkám kapcsán ébredtem rá, hogy az emberekkel való kapcsolatom lelki értelemben jóval túlmutat az egészségügyi végzettségemen. Ezek az évek jelentős tapasztalatot jelentettek számomra a személyes kapcsolatok, a hatékony kommunikáció, problémamegoldás, kreatív feladatellátás, és sokoldalú szervezés terén. Egy személyes élethelyzetemben történt elakadás következtében kerültem közelebb a pszichológiához.

Pszichológusi diplomámat a Debreceni Egyetemen, tanácsadás- és iskolapszichológia szakirányon szereztem. Ezt követően az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Karán szakvizsgáztam, kitüntetéses diplomával. Tanácsadó szakpszichológus lettem, krízis-tanácsadás specializáción. Ez azt jelenti, hogy kritikus élethelyzetekben, melyek legyenek akár életkori krízisek (pl. szülés kapcsán; óvoda, iskola kezdésekor, kamaszkori; kapunyitási; életközépi; kapuzárási; nyugdíjazási; időskori stb.), akár veszteségek kapcsán megélt akcidentális (váratlan) krízisek (pl. haláleset, válás, baleset, élethelyzet hirtelen megváltozása stb.) megoldása kapcsán rendelkezem speciális képzettséggel és tapasztalattal.

Mediátori (közvetítői) végzettséget 2015-ben szereztem „gyermekközpontú közvetítés” fókusszal, mely módszer a családok életében történő elakadások hatékony kezelésében nyújt jelentős segítséget, s tapasztalataim szerint a párkapcsolati-, családi-, és különösen a kamaszokkal kapcsolatos nehézségek nagyszerűen orvosolhatók e módszerrel.

150 órás pszichodráma önismereten, autogén tréning tanfolyamon, resztoratív technikák, művészetterápiás módszerek alkalmazásával kapcsolatos képzéseken is bővítettem tudásomat, s alapvető igényem az, hogy szakmai téren naprakész legyek.

A kihívások motiválnak, nyitott vagyok az új módszerekre, szeretem a sokszínű feladatokat. Szakmai konzultációkkal, szupervízió igénybe vételével törekszem arra, hogy a hozzám forduló kliensek számára a legmegfelelőbb segítséget nyújtsam. Sokoldalú és több területről származó tapasztalattal rendelkezem mind egyéni tanácsadásban, mind pedig csoportos fejlesztő foglalkozások, tréningek szervezésében és lebonyolításában. Dolgoztam Debrecenben általános iskolákban, Hajdúszoboszlón gyermekjóléti központban és családsegítő szolgálatnál. Jelenleg óvodapszichológusként, valamint pedagógiai szakszolgálatnál tevékenykedem.

Találkozások helyszíne

Klienseimet kellemes környezetben várom Hajdúszoboszlón található rendelőmben.
Különleges esetben (pl. mozgásképesség korlátozottsága, gyermekágyas édesanya, fekvőbeteg) a kliens otthonában is nyújtok pszichológusi segítséget. Kérem, hogy ezt az igényét bejelentkezéskor jelezze. A bejelentkező által leírt helyzetnek megfelelően fenntartom az egyéni elbírálás jogát a rendelőn kívüli szolgáltatás nyújtása tekintetében.

 

Végzettségek

  • 2019 – ELTE Tanácsadó szakpszichológus – krízis-tanácsadás specializáció
  • 2015 – Mediátor
  • 2013 – Okleveles pszichológus
  • 2010 – Viselkedéselemző
  • 1993 – Védőnő

Végzettségeimről a dokumentumokat igény esetén természetesen szívesen bemutatom a klienseimnek.

Időpont kéréshez hívjon bizalommal!